Shell Mastercard mastercard

Shell Mastercard kreditkort
  • Årsavgift: 0 kr
  • Upp till 15 öre rabatt/liter på drivmedel hos Shell
  • Kompletterande reseförsäkring

Ansök och få en kredit på upp till 100 000 kr. Upp till 30 räntefria dagar, kreditränta på 18,40 %. För att ansöka måste du ha fyllt 18 år.

Frågor och svar om kortet

Kan man logga in på Shell mastercard?

Ja, som innehavare av ett Shell mastercard kreditkort kan du logga in på Mina Sidor på Shells hemsida. Där kan du se aktuellt saldo, transaktioner samt hitta dina månadsfakturor samlade på ett och samma ställe.

Hur funkar Shell mastercard kreditkort?

Shell mastercard kreditkort fungerar som de flesta andra kreditkort på marknaden på så vis att du kan använda kortet för att göra inköp på kredit och sedan få en faktura månaden därpå. När du fått din faktura kan du sedan välja att betala tillbaka hela skuldbeloppet på en gång eller dela upp den på flera betalningar.

Ett Shell mastercard kreditkort är bland de mest förmånliga bensinkorten som finns på marknaden eftersom du får 0,5 procent cashback på alla inköp du gör förutom om du handlar hos en konkurrerande bensinstation. Med ett Shell mastercard kreditkort får du även 15 öre rabatt per liter när du tankar din bil på en Shell bensinstation.

Samarbetar Shell mastercard med butiker?

Nej, Shell mastercard samarbetar inte med några butiker. Däremot har de ett förmånligt bonusprogram och en automatisk rabatt på 15 öre per liter när du tankar bensin på en av Shells bensinstationer.

Har Shell mastercard någon bonus?

Ja, Shell mastercard kreditkort har ett förmånligt bonusprogram där du som kortinnehavare får 0,5 procent bonus på alla externa köp, förutom om du handlar på en konkurrerande bensinstation. Något som är unikt med Shell mastercard kreditkorts bonus är att du även får bonuspoäng när du använder kortet för att handla när du är utomlands.

Bonusen delas ut i form av pengar som betalas in på din Shell mastercard kreditkort-faktura. Lägsta bonusbelopp som betalas ut är 50 kr.

Vilken kundtjänst har Shell mastercard?

Shell mastercard kreditkort har en egen kundservice som du som kortinnehavare kan kontakta på flera sätt. Du kan till exempelvis höra av dig via telefon på helgfria vardagar mellan klockan 9 och 17.

Du kan även höra av dig till Shell mastercards kundtjänst via e-post. Shell mastercard kundtjänst erbjuder också en spärrtjänst som är öppen dygnet runt.

Är Shell mastercard ett mastercard?

Ja, Shell mastercard kreditkort är ett mastercard. Som innehavare av ett Shell mastercard kreditkort kan du använda kortet för att göra inköp och ta ut kontanter i bankomat både i Sverige och utomlands.

Något som är unikt för Shell mastercard kreditkort är att du samlar bonuspoäng på alla köp du gör även när du använder kortet utomlands.

Hur sätts räntan på Shell mastercard?

Räntan på Shell mastercard kreditkort är förutbestämd och ligger för närvarande på 18,15 procent vilket får anses vara relativt högt i sammanhanget.

Samtidigt har Shell mastercard kreditkort en inlåningsränta på 1,65 procent vilket även det är högt. Det kan alltså vara mycket förmånligt att sätta in pengar på kortet.

Vilka betyg får Shell mastercard i olika recensioner?

När sajter som jämför och recenserar olika kreditkort betygsätter Shell mastercard kreditkort brukar betygen hamna omkring 4 stjärnor av 5 möjliga. Det är flera saker hos kreditkortet som drar upp betyget.

Först och främst det faktum att du som kortinnehavare får bonuspoäng när du handlar med kortet även utomlands, vilket är något som är oerhört uppskattat bland kunderna. Andra fördelar med kreditkortet som bidrar till ett högre betyg är att kortet inte har någon årsavgift, samt att kortinnehavare får 15 öre rabatt på varje tankad liter bensin när de tankar på Shells bensinstationer.

Var hittar man sin faktura från Shell mastercard?

Som innehavare av ett Shell mastercard kreditkort väljer du själv om du vill få din faktura som pappersfaktura hemskickad med posten eller som digital faktura skickad till din e-postadress.

Du hittar även dina fakturor när du loggar in på Mina Sidor hos Shell.