OKQ8 visa

OKQ8 kreditkort
  • Årsavgift: 0 kr
  • Upp till 20 öre rabatt/liter på drivmedel hos OKQ8
  • Kompletterande reseförsäkring

Ansök och få en kredit på upp till 100 000 kr. Upp till 45 räntefria dagar, kreditränta på 14,95 %. För att ansöka måste du ha fyllt 18 år.

Frågor och svar om kortet

Kan man logga in på OKQ8 VISA?

Ja, du kan logga in på ditt OKQ8 VISA kreditkort via OKQ8:s hemsida. För att logga in behöver du legitimera dig med hjälp av BankID, Mobilt BankID eller BankID på fil.

Hur funkar OKQ8 VISA kreditkort?

OKQ8 VISA kreditkort fungerar precis som de flesta andra kreditkort på marknaden på det sättet att du använder kortet för att göra inköp eller transaktioner på kredit och sedan månaden därpå får en faktura med ett samlat belopp över alla dina inköp. Du kan då välja att betala hela skuldbeloppet på en och samma gång eller att dela upp summan och göra flera mindre betalningar över en längre tidsperiod.

OKQ8 VISA kreditkort är särskilt förmånligt för dig som ofta handlar eller tankar hos OKQ8 eftersom alla inköp som görs med kortet hos OKQ8 ger en bonus på två procent av summan du handlar för. OKQ8 VISA kreditkort har ingen årsavgift och för alla kortinnehavare ingår en reseförsäkring.

Samarbetar OKQ8 VISA med butiker?

Nej, OKQ8 VISA kreditkort samarbetar inte med några externa butiker. Däremot ingår generösa erbjudanden och förmåner hos OKQ8 för alla kortinnehavare. Bland annat får de två procents bonus på alla inköp som görs hos OKQ8.

Har OKQ8 VISA någon bonus?

Ja, OKQ8 VISA kreditkort erbjuder bonus i form av ett program för så kallade cashbacks. Det innebär att du får återbäring på alla inköp du gör. När kreditkortet används för att göra inköp hos OKQ8 – exempelvis genom inköp i butik, biltvätt, hyrbilar eller att använda företagets bilförsäkring – ges en återbäring på upp till två procent av summan som du handlat för.

Dessutom får kortinnehavare rabatt när de tankar på en station tillhörande OKQ8. Rabatten uppgår till 20 öre per liter på bemannade stationer och 5 öre per liter på de obemannade stationerna.

Vilken kundtjänst har OKQ8 VISA?

Den som har ett OKQ8 VISA kreditkort kan vända sig till OKQ8:s kundtjänst som går att kontakta på flera sätt. Vanligast är via telefon vilket går att göra alla helgfria vardagar från klockan 8.30 till och med klockan 16.

Det går även bra att komma i kontakt med OKQ8:s kundtjänst via e-post och på OKQ8:s hemsida finns det dessutom en utförlig sektion med frågor och svar där du kan hitta svar på många vanliga frågor som rör OKQ8 VISA kreditkort. Det går även att beställa blanketter direkt från OKQ8:s hemsida om du till exempel vill lägga till autogiro.

Är OKQ8 VISA ett mastercard?

Nej, OKQ8 VISA är inte ett mastercard. OKQ8 VISA kreditkort är ett VISA-kort. Kortet kan användas för att göra inköp och ta ut kontanter i bankomat såväl i Sverige som i de flesta länder i hela världen.

Hur sätts räntan på OKQ8 VISA?

Räntan på ett OKQ8 VISA kreditkort är förutbestämd och ligger just nu på 14,95 procent. Som kortinnehavare av ett OKQ8 VISA kreditkort har du upp till 45 räntefria dagar vilket ger dig gott om tid att återbetala skulden innan räntan kickar igång och totalbeloppet att betala tillbaka blir högre.

Räntan är en relativt normal ränta i förhållande till andra konkurrerande kreditkort på marknaden. Den sticker varken ut som särskilt låg eller särskilt hög.

Vilka betyg får OKQ8 VISA i olika recensioner?

OKQ8 VISA kreditkort får ett betyg som är högre än genomsnittet när olika sajter som recenserar kreditkort lämnar sina omdömen. Det som gör att OKQ8 VISA kreditkort höjer sig över medel är framförallt att kortet inte har någon årsavgift, vilket många tycker är väldigt positivt.

Flera saker som drar upp betyget för OKQ8 VISA kreditkort är rabatterna som erbjuds på drivmedel vilket gör det billigare för alla kortinnehavare när de tankar, samt den generösa bonusen i form cashbacks vilket särskilt gynnar de som ofta tankar och handlar hos OKQ8.

Var hittar man sin faktura från OKQ8 VISA?

Som kortinnehavare av ett OKQ8 VISA kreditkort väljer du själv om du vill få din faktura hemskickad med posten som pappersfaktura eller skickad till din e-post som digital faktura. Om du väljer att få en fysisk faktura hemskickad tillkommer en fakturaavgift på 25 kronor per faktura. Väljer du istället att få fakturan som e-faktura tillkommer ingen avgift.

Du kan även se din faktura genom att logga in på ditt konto hos OKQ8 vilket du kan göra via deras hemsida eller i OKQ8-appen.

Har OKQ8 VISA en app?

Ja, som innehavare av ett OKQ8 VISA kreditkort kan du logga in på kortet via OKQ8-appen. I appen kan du hitta ditt saldo, dina transaktioner samt vägbeskrivningar till alla OKQ8-stationer i hela Sverige.

I appen finns också fler funktioner som är unika för OKQ8 VISA kreditkort.

Vilka omdömen brukar OKQ8 VISA få?

På sajter där användare själva kan lämna omdömen och sätta betyg på olika produkter, tjänster och företag brukar OKQ8 VISA kreditkort få relativt bra omdömen. Något som många användare lyfter som positivt med OKQ8 VISA kreditkort är att kortet inte har någon årsavgift, vilket annars många andra konkurrerande kreditkort har.

Utöver det kommer de mest positiva omdömena från kortinnehavare som är stamkunder hos OKQ8 och som använder kortet till att både tanka på företagets bensinstationer och till att handla i företagets butiker. Rabatten på drivmedel och det generösa bonusprogrammet nämns då ofta i positiva ordalag.

Finns e-faktura hos OKQ8 VISA?

Ja, det finns e-faktura hos OKQ8 VISA kreditkort. Genom att få fakturan som e-faktura istället för som pappersfaktura sparar du 25 kronor per tillfälle eftersom den som väljer fysisk faktura får betala 25 kronor i fakturaavgift.

När man väljer att få sin faktura från OKQ8 VISA kreditkort som e-faktura tillkommer ingen avgift.

Kan jag ansluta OKQ8 VISA till autogiro?

Nej, det går inte att ansluta sitt OKQ8 VISA kreditkort till autogiro. Däremot går det bra att få sin månadsfaktura som e-faktura.

Har OKQ8 VISA någon reseförsäkring?

Ja, en reseförsäkring ingår när du betalar minst 75 procent av resans kostnader med ditt OKQ8 VISA kreditkort. I reseförsäkringen ingår bland annat avbeställningsskydd, försäkring mot försenat bagage och livförsäkring, för att nämna några av de saker som finns med.

Reseförsäkringen är ett komplement till den reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring och den gäller i 60 dagar.

Kan jag ta ut i bankomat med OKQ8 VISA?

Ja, det går bra att ta ut pengar i bankomat med ett OKQ8 VISA kreditkort. Det fungerar både i Sverige och utomlands.