Volvokort visa

Volvokort kreditkort
  • Årsavgift: 0 kr
  • 1 % bonus hos Volvo, Tanka och Renault
  • Kompletterande reseförsäkring

Ansök och få en kredit på upp till 50 000 kr. Upp till 60 räntefria dagar, kreditränta på 16,68 %. För att ansöka måste du ha fyllt 99 år.

Frågor och svar om kortet

Kan man logga in på Volvokortet / Carpay?

Ja, som kortinnehavare av Volvokortet / Carpay kreditkort så kan du logga in på Volvokortet / Carpay. Det går att logga in både med hjälp av en QR-kod samt med BankID och Mobilt BankID.

Hur funkar Volvokortet / Carpay kreditkort?

Volvokortet / Carpay kreditkort fungerar precis som de flesta andra kreditkort på så vis att du kan använda kortet för att handla på kredit och sedan få en faktura månaden därpå med alla dina inköp samlade. När du fått fakturan kan du även välja om du vill betala tillbaka hela skuldbeloppet på en gång eller om du vill dela upp det på flera mindre betalningar.

Volvokortet / Carpay kreditkort är framförallt ett kort som gör det billigare, säkrare och enklare att äga en bil. Framförallt blir det enklare för dig som äger en Volvo och servar och reparerar bilen hos en auktoriserad Volvohandlare.

Samarbetar Volvokortet / Carpay med butiker?

Volvokortet / Carpay samarbetar med auktoriserade Volvohandlare och verkstäder, samt med Volvo, Renault och Tankas bensinstationer.

Som innehavare av Volvokortet / Carpay samlar du bonuspoäng vid varje inköp och får dubbla poäng när du använder kortet för att handla hos någon av kreditkortets samarbetspartners som är Volvo, Tanka samt Renaulthandlare.

Har Volvokortet / Carpay någon bonus?

Ja, som innehavare av Volvokortet / Carpay kreditkort samlar du bonus på alla inköp du använder kortet för att göra. När du använder ditt Volvokortet / Carpay kreditkort för att handla tjänar du 1 bonuspoäng per krona vid inköp hos Volvo, Tanka samt Renaulthandlare. Vid övriga inköp tjänar du 0,5 poäng per krona.

När du har nått upp till 5000 bonuspoäng kan du lösa in dessa mot en check på 50 kronor som kan användas både i butik och i verkstaden hos din Volvohandlare. Det går också att växla in poängen mot bensin hos Tanka om du har laddat hem appen CarPay.

Vilken kundtjänst har Volvokortet / Carpay?

Du som innehar ett Volvokortet / Carpay kreditkort kan kontakta Carpay kundtjänst via telefon alla helgfria vardagar mellan klockan 8 och klockan 17. Det går även att ordna många ärenden själv genom att logga in på Carpays självbetjäning. För att logga in där måste du identifiera dig med hjälp av Mobilt BankID.

Det går även att skicka ett säkert meddelande när du är inloggad på Carpay och få svar skriftligt. Volvokortet / Carpay erbjuder dessutom en spärrtjänst som nås via telefon och har öppet dygnet runt under årets alla dagar.

Är Volvokortet / Carpay ett mastercard?

Nej, Volvokortet / Carpay är inte ett mastercard. Volvokortet / Carpay kreditkort är ett VISA-kort. Det gör att kortet fungerar bra i större delen av världen för att både göra inköp och ta ut kontanter i bankomat.

Hur sätts räntan på Volvokortet / Carpay?

Räntan på Volvokortet / Carpay kreditkort är förutbestämd och den effektiva räntan uppgår till 20,82 procent. Detta innebär att Volvokortet / Carpay kreditkort har en väldigt hög ränta jämfört med många andra kreditkort på marknaden och det kan bli väldigt dyrt för dig som kortinnehavare om du inte betalar din skuld i tid.

Volvokortet / Carpay erbjuder dock 60 räntefria dagar vilket är fler än de flesta andra kreditkort och detta ger dig gott om tid att betala tillbaka dina skulder utan att påverkas av den effektiva räntan.

Vilka betyg får Volvokortet / Carpay i olika recensioner?

Volvokortet / Carpay kreditkort brukar få relativt höga betyg när olika sajter som bedömer och betygsätter olika kreditkort säger sitt. Något som gör att betyget dras upp är definitivt att Volvokortet / Carpay erbjuder 60 räntefria dagar vilket är fler än vad de flesta andra konkurrerande kreditkort som finns på marknaden gör.

Fler saker som bidrar till att Volvokortet / Carpay kreditkort får höga betyg är att det ingår en förmånlig reseförsäkring samt att bonusprogrammet är väldigt gynnsamt för den som äger en Volvo.

Var hittar man sin faktura från Volvokortet / Carpay?

Du väljer själv om du vill ha din faktura från Volvokortet / Carpay som pappersfaktura som skickas hem med posten eller som digital faktura som landar i din mejlkorg. Värt att notera är att Volvokortet / Carpay tar ut en fakturaavgift oavsett om du väljer pappersfaktura eller digital faktura. Detta skiljer sig från de flesta andra kortutgivare då fakturaavgiften brukar slopas om man väljer att få sin faktura som digital faktura.

Fakturan hittar du även när du loggar in i Carpay appen där du kan hitta alla dina fakturor samlade på ett och samma ställe.

Har Volvokortet / Carpay en app?

Ja, du som är kortinnehavare till ett Volvokortet / Carpay kreditkort rekommenderas varmt att ladda ner Carpay appen. I appen kan du se det mesta som har med kortet att göra, bland annat saldo, transaktioner och fakturor. Du kan också koppla kortet till din smartphone eller smarta klocka och betala direkt med dessa.

Carpays app är gratis att ladda hem och går att hitta i alla stora appbutiker som till exempel App Store och Google Play.

Vilka omdömen brukar Volvokortet / Carpay få?

Volvokortet / Carpay brukar få relativt bra omdömen på sajter där användare själva betygsätter olika produkter, tjänster och företag.

Det som är särskilt populärt bland användarna är att kreditkortet gör det mycket enklare för bilägare som äger en Volvo. Något annat som är populärt med Volvokortet / Carpay kreditkort är att de erbjuder 60 räntefria dagar.

Finns e-faktura hos Volvokortet / Carpay?

Ja, det finns e-faktura hos Volvokortet / Carpay kreditkort. Värt att notera är dock att Volvokortet / Carpay tar ut en fakturaavgift för både pappersfakturor och digitala fakturor. Detta skiljer sig från många andra kortutgivare på marknaden då dessa brukar slopa fakturaavgiften när man väljer e-faktura.

Kan jag ansluta Volvokortet / Carpay till autogiro?

Nej, det går inte att ansluta Volvokortet / Carpay till autogiro. Däremot går det bra att registrera e-faktura.

Har Volvokortet / Carpay någon reseförsäkring?

Ja, Volvokortet / Carpay kreditkort har en mycket förmånlig reseförsäkring. Den ingår när du betalar minst 75 procent av din resa med Volvokortet / Carpay. Försäkringen är giltig för hela familjen samt barn upp till 23 år, även om de reser själva.

Reseförsäkringen innehåller de grundläggande skydden som brukar finnas med i en reseförsäkring plus ett resestartsskydd, vilket är mycket bra och något som gör att den reseförsäkring som ingår med Volvokortet / Carpay kreditkort sticker ut och är något bättre än motsvarande reseförsäkring som konkurrenterna erbjuder.

Kan jag ta ut i bankomat med Volvokortet / Carpay?

Ja, du kan använda Volvokortet / Carpay för att ta ut kontanter i bankomat. Det fungerar både i Sverige och utomlands.